söndag 31 augusti 2014

Västerbron

Västerbron sett från Rålambshovsparken
Västerbron sträcker sig från Kungsholmen över Långholmen och Riddarfjärden över till Södermalm. Om man räknar med viadukterna ca är bron ca 600 meter, varav 350 meter går över vatten. Den segelfria höjden är 26 meter och bron öppnades för trafik 1935.
Varför Västerbron är med här undrar du kanske. Jo den passar faktiskt in som smultronställe på två sätt. Först som en vacker utsikt och sedan alla kärlekslåsen som finns på krönet. 


Ett par som satt fast sitt lås...kanske?


KÄRLEKSLÅS???...ja det är alltså par som skrivit sina namn på ett lås och låst fast det i brons räcke å sedan kastat nyckeln i sjön (tror jag i alla fall). På det sättet ska deras kärlek räcka ...FOR EVER!!!
                                                                          
Några av låsen



Vacker utsikt över stan




                                    

SL
Vill man åka över bron så kan man ta buss 4 från Fridhemsplan eller buss 40 från Västerbroplan. Vill man gå över och njuta mer av utsikten så kan man starta i Rålambshovsparken och gå upp för trapporna till bron och vidare till Hornstull. Den promenaden blir ca 1 km och halva är ganska mycket uppför. Men den suger rätt så bra i benen, fråga de som sprungit Stockholm Marathon. =)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar