tisdag 12 augusti 2014

Bad

I västra och norra Stockholm finns det väldigt många bad. Här nedan följer en kort presentation av de mysigaste baden. Samt en mer ingående titt på tre av de mysigaste. Vi börjar med Ängbys stolthet.


Ängbybadet


Ett annat av Stockholms populära bad. Här finns camping med både plats för tält och fina stugor. Till Ängbybadets camping kommer många européer. Tyskarna verkar speciellt förtjusta i denna pärla bland Stockholms bad. Varje år så kommer deras hotellbuss och parkerar här. Har ni tur så får se den. Det är en syn för gudarna. Här har jag spenderat många sommardagar när vi bodde i Blackeberg.
Badet har två sandstränder och den ena har även bryggor att hoppa från. Vill man inte sitta på stranden så finns det stora gräsytor att parkera sin filt på. En annan sak som är ovanlig med Ängbybadet är att det är rätt så många träd nära stranden.
 Matsäck lämpar sig bra men vill man spendera pengar så finns det en kiosk vid badet och en liten affär vid campingen.

Aktiviteter: Vattenrutschbanan är hur skoj som helst. Lite i dyraste laget kanske.  Men man kan också köpa klippkort, då blir det billigare. Minigolfen är kul och prisvärd när man inte vill blöta ner sig längre.

Ängbyplans TB station.Tagen på hösten


SL Tunnelbanan till Ängbyplan från T-centralen eller Vällingby. Sedan tar det ca 10 minuter att gå. Buss 127 från Brommaplan stannar precis vid badet.


Nälstabadet(50 m bassäng)

Minigolfen och bassängen i bakgrunden


En av stans mest populära bad på sommaren. Hit kommer folk från hela norra delen. 
Aktiviteter: Här finns en 18 håls minigolfbana om du tröttnat på poolen. Även ett café finns.
Skulle du vilja besöka författaren till denna blogg så bor jag på gården bredvid. Men mejla först..=) 

SL:Buss 118 från Spånga eller Vällingby. Hållplats Nälstaplan 

Betyg:2

Kallhällsbadet 

Ett bad vid Mälaren som ger känslan av att det ligger vid havet. Fin utsikt med lång väg över vattnet till andra sidan. Litet o mysigt men oftast på vackra dagar så är det fullsatt. Sandstranden är inte stor och de flesta soldyrkarna sitter på gräset. Det finns både duschar och omklädnings rum. De är öppna samtidigt som kiosken, 10-16.

Aktiviteter: Lekpark med gungor och rutschbanor finns
SL Pendeltåg till Kallhäll. Gångväg från centrum ca 10-15 minuter.

Betyg: 3

Rösjöbadet (Sollentuna) 
Måste vara ett av de mest populär utomhusbaden i norra delen. På varma dagar är det så mycket folk att man har svårt att hitta en plats att lägga ner handduken på. Här finns camping, kiosker och hopptorn med 1, 3 och 5 meters svikter.
Ovanligt på så sätt att det är en insjö vilket gör att det i slutet av juli och början av augusti minst 22 grader i vattnet. Det finns två badplatser i denna insjö. En på Sollentunasidan och en på Täbysidan. Den på Täbysidan är lite mindre men minst lika trevlig. Mitt i sjön finns en liten ö, som är ett väldigt populärt mål att simma till. Det finns även en liten lekpark med vanliga rutschkanor. För små barn som bara vill plaska så går det bra innanför bryggorna. Utanför bryggorna är det lite djupare. På västra sidan finns det en vanlig rutschkana som man kan åka på och landa i vattnet. Badet är p
erfekt för att ta med egen matsäck. Även om det finns en kiosk och servering. Men dit brukar köerna ringla långa.

Aktiviteter: Bangolf 18 hål, vattenrutschbana och en fotbollsplan.

SL Buss 607 från Sollentuna station.eller Danderyds sjukhus Hållplats Rösjön.

Betyg: 3

Övriga bad jag känner till

· Lövstabadet. Ligger vid Lövsta verket i Hässelby. En bit att gå från buss 119.
· Hässelby strandbad. Mysigt bad och rätt så nära till både buss och tunnelbana 
· Maltesholmsbadet. Ligger väldigt nära till Hässelby Strands tunnelbanestation. 
· Kaananbadet. Hit tar man säg lättast med bil eller cykel. Tar ca 20-30 min att gå dit från t-banan i Blackeberg 
· Minnbergsbadet Inget stort bad men det är en liten sandstrand. Buss 114 från Alvik 
· Svedenbadet i Solna ( 25 m bassäng) Hit kan man åka både med t-bana och buss 509 och 540. Hållplats Kungshamra 
· Huvudstabadet i Solna (50 m bassäng) Även detta är ett välbesökt bad på sommaren. Från Solna kommer de flesta men även från övriga Västerort. Ta T-banan till Västra Skogen eller Huvudsta 
· Klippbadet vid Kristineberg. Samma tunnelbana. 
· Solviksbadet. Ligger i Smedslätten Bromma. Spårvagnen från Alvik. Hållplats Smedslätten. Promenad ca 10-15 min ner mot vattnet. Finns både ett vanligt friluftsbad och ett nakenbad. Vissa dagar så fyller de en pool med havsvatten.
· Ravalen i Sollentuna (Norrviken) Hit har det inte hittat så mycket folk än. Perfekt om man bara vill mysa lite eller kanske ha en picknick. Här finns det mycket olika slags fåglar.



Bad i innerstaden och Söderort kommer senare.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar