fredag 8 augusti 2014

Kärsön

Nockebybron sett från bryggan vid Brostugan
Även i förorten så finns det Smultronställen värda att dela med sig av. Kärsön ligger direkt till vänster när man kommer från Brommaplan och kört över Nockebybron. Det är en välbesökt pärla i västra Stockholm och är min (och min fd sambos) personliga favorit. Vi tillbringade många sommardagar härute i början av vår 3- åriga kärlekshistoria. Passar utmärkt för lite smyghångel i busken, men inget mer.=)

Den gamla men populära minigolfbanan
 Om man inte bara vill sätta sig ner och ta en fika och njuta så bjuds det på mycket aktiviteter här. Man kan spela minigolf eller ta en promenad på den vackra ön. 



Fina Brostugan med sitt dyra café
Ungefär 500 meter från busshållplatsen och Brostugan så ligger Kärsö Gården. Där är det byggt en hel aktivitetspark med allt från basket, beachvolley till frisbeegolf.

Hål 5 på Frisbeegolfbanan
                   
 Frisbeegolfbanan är den äldsta i Stockholm, och har funnits i ca 30 år. Vid Brostugan kan man även hyra olika båtar för en romantisk roddtur i månskenet.


Brostugan sett från bryggan

Café: Det finns två stycken. En vid Brostugan, den är hutlöst dyr för att vara ett café så här långt ifrån city. Men Kärsö Gården är förhållandevis billigt. Båda serverar små rätter, kaffe och glass. Men området passar även utmärkt för picknick.

Kärsö Gården fina och billiga café, badet syns lite till höger


Det  finns även en liten trevlig sandstrand med badbrygga som på sommaren ofta är fullsatt. Det som saknas mest på hela Kärsön är toaletter. Kärsö Gården har ingen alls, Brostugan har en inne i serveringen (men bara för kunder). Det innebär att ett toabesök här kostar minst 20:- (priset på en läskburk)Ute vid parkeringen står sedan i år (-14) nu en Bajamaja. Och hör och häpna, den är gratis.

SL Alla bussar från Brommaplan som går ut på Mälaröarna stannar här. Hållplatsen heter Brostugan. Om man kan tänka sig att promenera lite så går det alldeles utmärkt att ta 12:an (en av våra äldsta spårvagnar) från Alvik till slutstation Nockeby och gå över bron. Vilket inte tar mer än 10 minuter. Om man mot förmodan skulle ta bilen hit, så finns det en stor P-plats.

Betyg: 4




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar