tisdag 19 augusti 2014

Bästa resvägarna och sköna promenader


Till Djurgården

· Från Nybroplan och Slussen med färjan. Den stannar på följande bryggor Vasamuseet, Skeppsholmen (säg till om du vill av där) och Allmäna Gränd (Gröna Lund).

Buss 65 från Centralen till Skeppsholmen och därifrån färjan över till Allmäna Gränd. Då säger du,  färjan från Slussen då? Visst, om man gillar att stå och trängas med alla andra turister så kan man ju ta dessa. 

Åker man från Karlaplan så kan man även åka buss 44 och den stannar utanför Skansen.




Tvärbanan

Nu när tvärbanan går hela vägen mellan Sickla Udde och Solna Station så kan man tänka på den oxå. Speciellt när man ska åka på tvären. Men planera resan med SL´s reseplaneraren eller någon av de rikligt förekommande apparna för din platta eller smartfone. Då lär man sig mycket nya vägar.


Ny tvärbanestationen Solna station


Museispårvagnen
Vill man åka till Gröna Lund eller Skansen på ett annorlunda sätt så ska man ta spårvagnen från Norrmalmstorg. Den drivs av Svenska Spårvägssällskapet och har rullat på Stockholms gator sedan 1991.  Under dessa dagar så finns det också speciella cafévagnar. Det är gratis på spårvagnen med alla slags SL kort .(ej kontantkuponger och Stockholmskortet)


Museispårvagn 7 vid Norrmalmstorg


Spårvagn nr 7

I stället för buss 47 har vi nu spårvagn nummer 7 som går från Sergels Torg ( kommer förlängas till Centralen) ända ut till Waldemars udde






Båtar

MS Emelie
Denna pärla till båt går från Hammarby sjöstad till Nybroplan och det kostar inte så mkt. Den stannar bla vid Allmäna gränd.

Sjövägen
Om man bor på Lidingö och vill testa en trevlig väg in till stan, eller tvärtom. Då kan man ta båtlinjen Sjövägen. Fördelen med denna är att man åker gratis om man har SL kort.


Ms Ballerina tror jag denna heter


Skärgårdsbåtar
Strömma kanalbolaget telefon 547 140 00
Waxholmsbolaget telefon 679 58 30


Storskär, en av de äldre Waxholmsbåtarna



Promenader






Hornsbergs Strand. 
Ett underbart promenadstråk som startar vid Stadshuset och slutar vid Hornbergsstrand. Fin promenadväg längs vattnet med många bänkar att vila på. Väl framme i Hornbergsstrand så kan man bada eller äta på någon av de trevliga restaurangerna där. Mitt förslag är Lillys Burger.

Kungsholms strand

En av de många bänkarna

Efter maten på hamburgerstället kan du göra dig med lite kalorier och fortsätta att gå in mot stan. Här kan man stanna och titta på fåglarna eller bara sitta på någon av de otaliga bänkar som finns. Ofta kommer det en parad av båtar som glider förbi.Du har en promenad sträcka på ca 1 km längs underbara Klara sjö, ända in till Stadshuset. 

Strax under Barnhusbron
Stadshuset i fjärran
Norrmälarstrand
Från Stadshuset till Rålambshovsparken.

Strandvägen.
 Hela vägen från Nybroplan ända ut till Kaknäs och museerna.

Hagaparken
Den är nedlusad med parkvägar. Här kan man även ha med sig picknick. Efter det kan man gå till Fjärilshuset och kolla på deras exotiska flygfän.

Djurgården..igen.
Starta vid Blockhusudden vidare till Biskoppsudden och avsluta vid Waldemarsudde. Efter den promenaden så vill du nog inte gå en meter till. Då finns spårvagn 7  som tar dig in till stan igen.

Skeppsholmen
Börja vid bron mittemot slottet, gå förbi Af Chapman och sedan ut mot Kastellholmen.



FLER TIPS KOMMER!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar