onsdag 27 augusti 2014

Svandammsparken i Spånga och Mälarhöjden

Vad jag vet så finns det två parker i Stockholmsområdet som kallas för Svandammsparken. Den jag skriver om här ligger i Spånga, inte långt från pendeltågen. Den andra i Mälarhöjden, som du kan läsa om längre ner på sidan.

Bänkarna med Solhemsskolan i bakgrunden

Men denna ligger alltså i Spånga, väldigt när Solhemsskolan. Den är populär bland ortens invånare. Dom kommer hit för att sitta i lugn och ro eller mata fåglarna. En del brukar tom doppa fötterna i dammen under varma dagar eller köra med sina radiostyrda båtar.

Samma bänkar fast riktning åt andra hållet


SL Hit kan man åka med  många av bussarna som går i Västerort. Det är 116, 117, 118, 119, samt 179. Med dessa kommer man till Brommaplan, Vällingby, Hässelby eller Spånga station.


                                     
Snabbt tåg passerar Spånga Station. (Ingen direkt relevans annat än att den ligger i Spånga!)



Svandammsparken (Mälarhöjden)

Själva plaskdammen utan vatten.


Innan det blev en vacker park med plaskdamm så var detta område ett lertag till det lokala tegelbruket. I början 1930 talet så gjordes området om och ser i princip ut som på den tiden. Vid den tiden var det mycket industrier i området. Bland annat fanns MACK där. Företaget som tog fram och tillverkade den första automatiska bensinpumpen med mätapparat.

Gräsytan är på sommaren ofta packad med folk.

En fin träbro i utkanten av parken.



                                      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar