onsdag 13 augusti 2014

Fjällgatan och Cornelisparken


Fjällgatan 

Utsikt från Fjällgatan

Inte så långt ifrån Katarinahissen ligger Fjällgatan. Även här har man en kanon utsikt över stan. När man har åkt Katarinahissen så kan man faktiskt gå dit, tar bara ca 10 minuter. Här kan man bli stående i timtal eftersom det finns så mycket att titta på. men bered dig på att trängas med kameraförsedda turister i massor.De flesta turist bussar som kommer till Stockholm åker alltid förbi och tar en titt.




En av alla turistbussar, denna kom med japaner som är en vanlig syn där med sina fina kameror.
Äta ute: Det finn en hel del fina och pittoreska ställen att äta ute på. En del även med kanonutsikt. Efter den promenaden så kan man ta en glass på en närliggande glasskiosk. 


Glasskiosken

Betyg: 4 




Cornelisparken

Statyn som verkligen ser ut som Cornelis

När jag var ute och jagade fina utkiksplatser att fota från så sprang jag på denna lite undangömda men romantiska park med en underbar utsikt. Den ligger ju bara ett stenkast ifrån Fjällgatan som alla besökare/invånare i stan känner till. Dit kör ju alla turistbussar för att njuta av utsikten över en stor del av stan. Man ser ju Skeppsholmen, Kastellholmen och halva Djurgården (ön alltså, inte det där laget från Östermalm) därifrån.
Utsikten från parken

Från parken är utsikten lika vacker om aningen några (meter) högre upp. Här kan man även skåda den fina statyn över Cornelis Vreeswijk som är honom upp i dagen. Men även en och annan medlem i A laget hittar hit ibland.

En del av parken och en del av utsikten

Bäst är den om man har sin kära bredvid sig och kan hålla handen samtidigt som man kan njuta av Stockholms bästa utsikt. 

SL Alla bussar från Slussen går upp hit. Det är bara 2 stationer, om man nu inte vill gå förstås.

Betyg: 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar