onsdag 30 juli 2014

Djurgårdsbrunn/Rosendals Slott

Djurgårdsbrunn

Glasskiosken
Välbesökt smultronställe med gröna ängar och mysiga caféer. Om man har råd så kan man äta på värdshuset. Här kan man även sola eller hyra en kanot och ta en romantiskt paddeltur på Djurgårds- brunnskanalen. Om man vill så kan man bara sitta och titta på alla båtar som passerar. Det kan vara riktigt underhållande.

Café: Ett vid busshållplatsen och ett nere vid vattnet. På båda ställena kan man ta en korv med bröd eller en smarrig glass. Den ena serverar hemgjord glass som är riktigt billig för att vara Stockholm. 

SL: Buss 69 mot Blockhusudden.

Betyg: 3



Rosendals Slott

Slottet i bakgrunden


Uppfördes mellan 1823-1827 på begäran av Karl XIV Johan. Arkitekt var Fredrik Blom. Karl XIV Johan ville ha ett lustslott som han kund använda som sommarstuga. I början av 1900 talet gjordes slottet om till ett museum av arvingarna till Oscar II.

Café : Rosendals värdshus samt ett café nere vid planteringen. På caféet så serverar de enkel mat plus egen glass. I butiken säljs ekologiskt odlade bröd, grönsaker och egen marmelad.

Här finns en vacker trädgård med massor av olika rosor och orkidéer. Fina kreationer med blommor och blad. I parken finns det en liten dunge med fågeldamm och en liten bäck. En lekpark med rutschkana, svänggunga och mycket att klättra på. Samt otaliga ”gräsplättar” under äppelträd, som lämpar sig mycket bra för picknick och annat mys.

Betyg: 4

SL: Spårvagn nummer 7 till Waldemarsudde. Därifrån en rask promenad på ca fem-tio minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar